Tips voor meer bereik op Facebook!

Facebook, Marketing, Social Media
6 maart 2017

Meer bereik op Facebook, wie wil dat nou niet? Maar hoe ga je dat doen, hoe ga jij je doelgroep bereiken? Hieronder geef ik 7 tips om je bereik op Facebook te vergroten.

Meer bereik op Facebook, wie wil dat nou niet? Maar hoe ga je dat doen, hoe ga jij je doelgroep bereiken? Hieronder geef ik 7 tips om je bereik op Facebook te vergroten.

1. Plaats niet meer dan 20% tekst op je afbeelding
Facebook werkt met Edgerank. Edgerank is een algoritme waarbij bepaald wordt welke berichten het meest interessant zijn om aan Facebookgebruikers te laten zien. Wanneer jij veel tekst toevoegt aan je afbeelding kom jij lager in het algoritme uit en zul je door minder mensen gezien worden.

2. Creëer betrokkenheid en zorg voor interactie
Zorg dat je volgers zich verbonden voelen met je merk en creëer interactie. Stel ze vragen, zorg dat ze andere mensen gaan taggen of laat ze je bericht delen. Hierdoor creëer je een groter organisch bereik en komt je bericht vanzelf bij meer personen op hun tijdlijn!

3. Boost je berichten
Wil je snel zorgen dat je bericht door veel mensen gezien wordt en wil je het niet af laten hangen van je ‘fans’. Boost je berichten door ervoor te betalen. Je kunt vaak met een klein bedrag al veel extra personen bereiken.

4. Plaats video’s direct op Facebook
Heb je een gaaf filmpje gemaakt en staat deze al op youtube? Verwijs dan niet door naar het Youtube kanaal maar upload hem ook rechtstreeks naar Facebook. Facebook geeft namelijk voorrang aan video’s die direct op Facebook worden geplaatst.

5. Deel je zakelijk geplaatste berichten ook met je persoonlijke profiel
Dit is een makkelijke manier om snel meer fans te bereiken. Je verhoogt je Edgerank waardoor het bereik toe zal nemen. Wanneer nog meer mensen gaan delen stijgt deze natuurlijk nog harder.

6. Zorg dat je wat toevoegt, wees geen opdringerige verkoper
Er staat heel veel reclame op Facebook. Soms lijkt het wel alsof Facebook alleen nog maar uit reclame en ‘nieuws’ bestaat. Zorg ervoor dat je opvalt! Probeer dat op een leuke en originele manier te doen en wees geen opdringerige verkoper. Want nee, mensen zitten niet te wachten op wéér een reclame praatje…

7. Maak gebruik van een headline in je berichten
Wanneer je de krant leest scan je vaak ook eerst de headlines. Dit geldt ook voor het lezen van Facebook. Maak een pakkende headline door het gebruik van hoofdletters, sterretjes, streepjes of gewoon een enter!
 Voorbeeld:

TITEL MET HOOFDLETTERS
*Of juist tussen sterretjes*
||Streepjes werken ook||
En anders enteren we dus gewoon 🙂

Dit waren de tips voor deze week. Stay tuned!


 

  • Hoe kan Add Some jou helpen met je social media? –

Advies

Social Media Scan
Strategie Bepaling
Content Advies
Advertenties

Advies

Beheer

Beheer Facebook/Instagram
Linkedin/Twitter/Snapchat
Optimaliseren kanalen
Beelden op maat gemaakt
Support

Beheer

Creatie

Afbeeldingen
Foto’s
Video
Animatie
Zowel Online als Offline

Creatie


One comment

add comment

Suus, 6 maart 2017 Reply

Interessant! Ik heb daar iemand voor, die dit in de gaten houd voor me. Maar… Goed geschreven!


— Add comment

WhatsApp ons