5 tips voor een goed visitekaartje

Als ondernemer wil je graag een goed visitekaartje. Een kaartje waarmee je opvalt en een goede eerste indruk kunt maken. Je kunt dan natuurlijk zelf een kaartje in elkaar zetten in Paint of Word, maar je kunt het ook aan een professional overlaten. Hierbij 5 tips om samen tot een perfect ontwerp te komen.

Tip 1: Bedenk wat je wilt uitstralen met je visitekaartje
Jij hebt met jouw bedrijf een eigen identiteit, en daarbij hoort een uitstraling waar je trots op bent. Dit moet natuurlijk ook doorgevoerd worden in jouw visitekaartjes. Kies een (huis)stijl die bij je past en vanuit daar kun je door met Tip 2.

Tip 2: Zorg voor een passend ontwerp
Met een uniek visitekaartje maak je een goede indruk én zorg je ervoor dat mensen je beter onthouden. Een mooi ontwerp is daarom essentieel. Programma’s zoals Word, Paint of PowerPoint zijn hier absoluut niet geschikt voor. Schakel hiervoor een goede vormgever in. Dan weet je zeker dat je een ontwerp krijgt waar je blij mee bent en dat het visitekaartje volledig voldoet aan de aanleverspecificaties van de drukker.

Tip 3: Maak een logische indeling
Door te weten wat je er wél en niet op moet zetten, creëer je een kaartje dat zowel opvallend als evenwichtig is. Probeer je niet alleen te richten op de grafische elementen, maar denk ook aan de ruimte eromheen. Vooral bij een visitekaartje is de regel: alleen vermelden wat nodig is! Zorg dat je contact informatie bij elkaar op 1 kant staat, zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres. De andere kant gebruik je als eyecatcher, waar je bijvoorbeeld je logo op kwijt kunt of een pakkende foto.

Tip 4: Kies de vorm die bij je past
De standaard maat voor visitekaartjes is 55 x 85 mm. Dit is een makkelijk en goedkoop formaat, maar dit hoeft natuurlijk niet! Je kunt bijvoorbeeld voor een andere vorm visitekaartje kiezen. Denk aan een ronde vorm of een vierkant kaartje. Het is nét even anders, dus een goede manier om op te vallen. Daarnaast kan er speciaal voor jou een stansvorm worden gemaakt. Zo kun je je kaartje in elke vorm laten drukken. Bijvoorbeeld in de vorm van je logo!

Tip 5: Extra opvallen met een unieke afwerking
Een mooi visitekaartje hoeft geen bijzondere afwerking te hebben. Maar het kán natuurlijk wel! Denk hierbij aan een hoogglans afwerking, waarbij je kaartje mooi glanst en ook nog eens beter beschermt is tegen krassen. Ook kun je denken aan een UV Spot Lak, waarbij je een klein gedeelte van het jaartje extra laat glanzen. Bijvoorbeeld je logo of een ander opvallend object op je kaartje. Als laatste tip geven we de Metallic Afwerking. Dit is een unieke afwerking waarmee je je absoluut onderscheidt van de rest. Het gekozen reflecterende oppervlak heeft een metallic uitstraling en zorgt voor een uniek beeld en een blijvende indruk bij de ontvanger.

Genoeg tips om lekker aan de slag te gaan met het ontwerp van jouw visitekaartje. Wil je een keertje samen nadenken over jouw ontwerp? Neem dan vrijblijvend contact op.

Contact

WhatsApp ons